Doprava zdarma nad 1500 Kč + 5% sleva na první nákup pro registrované Zaregistrujte se :) Zasíláme i na SK. 

Lipozomální vitamín C: Moderní přístup k maximální účinnosti a zdraví

08.07.24 395x přečteno

Sdílet



Pomeranče

V dnešním světě, kde se zdraví a imunita stávají stále důležitějšími, hledáme způsoby, jak maximalizovat přínosy vitamínů a doplňků stravy. Jednou z nejnovějších a nejefektivnějších technologií v oblasti suplementace je lipozomální technologie, která se často používá pro vitamín C. Co je to lipozomální vitamín C, jak funguje a proč bychom ho měli upřednostnit před běžnou formou vitamínu C? Pojďme se na to podívat podrobněji.

Co je to lipozomální technologie?

Lipozomální technologie využívá drobné částice zvané lipozomy k transportu aktivních látek v těle. Lipozomy jsou malé kulovité váčky složené z lipidových (tukových) vrstev, které obklopují a chrání účinnou látku uvnitř. Tyto lipidové vrstvy jsou podobné membránám našich buněk, což umožňuje lipozomům snadno splynout s buněčnými membránami a účinně doručit obsah přímo do buněk.

vitamín C
Co je to lipozomální

Jaké výhody tato technologie přináší?

Vyšší absorpce

Jednou z největších výhod lipozomální technologie je výrazně vyšší absorpce účinné látky. Tradiční formy vitamínu C, jako jsou tablety nebo prášky, často procházejí trávicím traktem, kde jsou částečně ztraceny. Lipozomální vitamín C je chráněn před žaludečními kyselinami a enzymy, což zajišťuje, že se větší množství vitamínu dostane do krevního oběhu.

Lepší biologická dostupnost

Lipozomy zvyšují biologickou dostupnost vitamínu C, což znamená, že tělo může tento vitamín efektivněji využít. To je zvláště důležité pro osoby s vyššími nároky na vitamín C, jako jsou sportovci, starší lidé nebo osoby pod vysokým stresem.

Snížené vedlejší účinky

Někteří lidé mohou při vyšších dávkách běžné formy vitamínu C pociťovat žaludeční potíže nebo průjem. Lipozomální vitamín C, díky své ochraně lipidovou vrstvou, tyto problémy minimalizuje.

Výhody oproti běžné formě

Proč upřednostnit lipozomální vitamín C před běžnou formou céčka?

Efektivnější imunitní podpora

Vitamín C je známý svými pozitivními účinky na imunitní systém. Lipozomální forma zajišťuje, že dostatečné množství vitamínu C se dostane do buněk, což posiluje imunitní odpověď těla a pomáhá v boji proti infekcím.

Podpora tvorby kolagenu a antioxidační ochrany

Vitamín C hraje klíčovou roli v tvorbě kolagenu, který je důležitý pro zdraví kůže, kloubů a cév. Také působí jako silný antioxidant, který chrání buňky před oxidačním stresem. Lipozomální vitamín C tyto účinky umocňuje díky lepší absorpci a biologické dostupnosti.

Dlouhodobý účinek

Díky pomalejšímu uvolňování vitamínu C z lipozomů dochází k prodlouženému účinku, což znamená, že tělo může déle využívat výhody tohoto důležitého vitamínu.

vstřebatelnost

Shrnutí

Lipozomální vitamín C představuje moderní a efektivní přístup k suplementaci vitamínu C. Díky vyšší absorpci, lepší biologické dostupnosti a sníženým vedlejším účinkům nabízí významné výhody oproti tradiční formě vitamínu C. Pokud hledáš způsob, jak posílit svůj imunitní systém, podpořit zdraví kůže a kloubů, a chránit své buňky před oxidačním stresem, lipozomální vitamín C je vynikající volbou.

Představujeme Ti LipoC+ od Capsle!

LipoC+ je inovativní doplněk stravy s lipozomálním vitamínem C obohaceným o přírodní extrakty z plodů růže šípkové a pomerančovníku hořkého. Tato unikátní kombinace ingrediencí tvoří synergický celek a přináší řadu benefitů pro celkové zdraví.

  • Zvýšený obsah antioxidantů: Extrakt z růže šípkové a pomerančovníku hořkého jsou bohaté na antioxidanty, které posilují ochranný systém organismu a bojují proti volným radikálům.
  • Podpora imunitního systému: Vitamín C a antioxidanty z extraktů posilují imunitní systém a chrání organismus před infekcemi.
  • Zlepšení vstřebávání železa: Extrakt z růže šípkové obsahuje kyselinu citronovou, která podporuje vstřebávání železa z potravy.
  • Ochrana kloubů: Extrakt z pomerančovníku hořkého má protizánětlivé vlastnosti a pomáhá chránit klouby před poškozením.
  • Zdravá pokožka: Vitamín C a antioxidanty podporují tvorbu kolagenu a elastinu, čímž zlepšují elasticitu a pevnost pokožky.
  • Zpomaluje proces stárnutí: Antioxidanty bojují proti volným radikálům, které způsobují poškození buněk a zrychlují proces stárnutí.
LipoC+

To nejlepší od Capsle...

Líbil se vám tento příspěvek? Pošlete ho dál...



Přihlášení zavřít