Doprava zdarma nad 1500 Kč + 5% sleva na první nákup pro registrované Zaregistrujte se :) Zasíláme i na SK. 

Kreatin: Tajemná síla superhrdinů?

04.03.24 257x přečteno

Sdílet



vzorec kreatinu

Kreatin, zní to jako z komiksu, ale věřte nevěřte, tahle nenápadná molekula je skrytým trumfem nejednoho superhrdiny (i obyčejného smrtelníka). Kreatin je látka, která hraje klíčovou roli při dodávání energie svalům během krátkodobých výkonů, jako jsou těžká cvičení nebo sprinty. Je to jeden z nejstudovanějších a nejpopulárnějších doplňků ve fitness komunitě. V tomto článku se podíváme na to, co kreatin přináší a pro koho může být nejvýhodnější.

Co je to kreatin a kde ho najdeme?

Kreatin je látka přirozeně produkovaná v těle, zejména ve svalech a v menší míře v mozku. Je to organická kyselina, která se syntetizuje z aminokyselin, zejména z argininu, glycinu a methioninu. Najdeme ho ale i v masu a rybách. Je to takový superman mezi aminokyselinami, který dává vašim svalům ten potřebný "boost" energie, což je zvlášť užitečné při krátkodobých a intenzivních cvičeních.

Kde se ještě můžeme s kreatinem potkat?

Přemýšlejte o něm jako o tajném superhrdinovi, který se skrývá v nejrůznějších potravinách. Nejčastěji ho najdete ve sportovních doplňcích ve formě kreatin monohydrátu, který můžete jednoduše přimíchat do svého oblíbeného nápoje.

Superhrdinské síly kreatinu:
  • Zvedneš auto? S kreatinem to bude hračka! Zvyšuje sílu a svalovou hmotu.
  • Vydržíš běžet maraton? Kreatin ti dodá energii a oddálí únavu.
  • Mozek jako Einstein? Kreatin podporuje i mozkové funkce.
Slabé stránky superhrdiny:
  • Nadměrná hydratace: Kreatin umí zadržovat vodu, takže pozor na vodnaté svaly.
  • Zažívací potíže: Někteří mohou mít problémy s trávením.
Jak se kreatin užívá?

Kreatin se obvykle užívá ve formě kreatin monohydrátu, ve formě prášku, který se smíchá s vodou nebo jiným nápojem. Běžný dávkovací režim je obvykle 3–5 gramů denně.

Dá se kreatin suplementovat každý den?

Ano, kreatin se často doporučuje užívat pravidelně, nejlépe v cyklech, kdy se udělá pauza po určité době užívání.

Pro koho je kreatin vhodný?

Sportovci a ti, kteří pravidelně trénují, kreatin milují, ale co ti, kteří se sportu věnují méně? I nesportovci mohou mít z kreatinu prospěch, zvláště pokud chtějí zlepšit svou fyzickou kondici nebo podpořit mentální výkon.

A co starší populace?

I vaši prarodiče by mohli mít z kreatinu užitek! Pomáhá udržet svalovou hmotu a sílu, což může být prospěšné pro celkové zdraví a kvalitu života. Nicméně, důkladná konzultace s lékařem je vždy důležitá, zvláště pokud užíváte nějaké léky nebo se potýkáte s nějakými zdravotními problémy.

Shrnuto a podtrženo: Kreatin je superhrdina pro všechny! Může být skvělým pomocníkem, ať už jste vzpěrač, anebo třeba šachista.

Creatine CreaPure® od CAPSLE

Creatine CreaPure

CreaPure® od CAPSLE je nejčistší kreatin monohydrát na trhu. Pro své účinky je vhodný zejména pro sportovce. Pomáhá budovat svaly, zvyšuje sílu a výkon a umožňuje tělu využít větší množství energie. Navíc má pozitivní účinky na kognitivní funkce a paměť, takže na své si přijdou i studenti nebo osoby s psychickým náročným povoláním. Poslední studie také uvádějí pozitivní vliv pro seniory.
 #BeastModeOn 

Účinky Creatine CreaPure®

Účinky na tělesnou výkonnost:
Zvýšení explozivní síly

Výrazná optimalizace výkonnosti při krátkodobých, vysokointenzivních silových aktivitách v trvání do 3 minut.

Zlepšení svalové vytrvalosti

Kreatin může mírně zvyšovat svalovou výdrž a aerobní kapacity.

Snížení fyzické únavy

Optimalizace regeneračních procesů po náročném tréninku.

Stimulace svalového růstu

Kreatin může podporovat zvýšení čisté svalové hmoty v těle při kombinaci s pravidelným tréninkem, dostatkem kvalitního jídla a spánku.

Hydratace svalové tkáně

Větší obsah kreatinu ve svalové tkáni podporuje efektivnější využití energie a hydrataci svalových buněk.

 Účinky na kognitivní výkonnost:
Podpora kognitivních funkcí

Včetně zlepšení paměti 
a zvýšené pozornosti.

Pozitivní vliv na spánkovou deprivaci

Zlepšení kvality spánku a redukce projevů nedostatku spánku.

Zlepšení mentálního zdraví

Včetně snižování úrovně psychické únavy a symptomů depresivního charakteru.

Zvýšená mentální odolnost

Pomoc při zvládání stresu a zvýšená schopnost soustředění.

Závěr

Kreatin - tajemná síla, která posouvá vaše výkony na novou úroveň! S kreatinem se zdá, že každý den je jako ze stránek komiksu, plný akce a výzev, kterým lze čelit s lehkostí superhrdinů. A právě v této dobrodružné cestě je Creatine CreaPure® od CAPSLE vaším nezbytným společníkem!

S čistým kreatinem CreaPure®, který nabízíme, vám garantujeme nejčistší formu kreatinu monohydrátu na trhu. Je to jako byste měli v ruce tajnou zbraň pro dosažení vašich fitness cílů. Ať už jste silový atlet hledající explozivní sílu, nebo student, který potřebuje podpořit svou paměť a koncentraci, Creatine CreaPure® od CAPSLE je tu pro vás!

Navíc, nejnovější studie uvádějí pozitivní účinky tohoto superhrdinského doplňku i pro seniory, což znamená, že v každém věku můžete objevovat nové úrovně vitality a síly.

Tak neváhejte a přidejte se k našemu týmu superhrdinů s Creatine CreaPure® od CAPSLE . Připravte se na vzrušující dobrodružství plné síly, energie a úspěchů! #BeastModeOn

To nejlepší od CAPSLE

Líbil se vám tento příspěvek? Pošlete ho dál...



Přihlášení zavřít