Doprava zdarma nad 1500 Kč + 5% sleva na první nákup pro registrované Zaregistrujte se :) Zasíláme i na SK. 

Co by měl obsahovat komplexní doplněk stravy pro ženy?

12.02.24 386x přečteno

Sdílet



vitaminy

Ženy se denně potýkají s mnoha výzvami a nároky, a aby mohly úspěšně fungovat, potřebují pečovat o své zdraví. Kromě vyvážené stravy a pravidelného cvičení může správně vybraný doplněk stravy pomoci ženám dosáhnout optimálního zdraví a vitality. Ale co by měl obsahovat komplexní doplněk pro ženy a jakým způsobem vybrat ten nejlepší?

Co potřebuje žena pro optimální zdraví?

Pro optimální fungování organismu potřebují ženy mnoho různých živin, včetně vitamínů, minerálů a antioxidantů. Mezi klíčové živiny, které by měly být součástí jejich stravy, patří vitamíny skupiny B, vitamín D, zinek, hořčík, selen a měď. Tyto látky mají zásadní vliv na správné fungování imunitního systému, nervového systému, svalů a dalších orgánů.

Podrobnější rozbor potřeb žen dle jednotlivých věkových kategoriích:
18-30 let:

Vitamin D: Důležitý pro zdraví kostí a imunitního systému. Mnoho mladých žen trpí nedostatkem vitaminu D kvůli nedostatku slunečního světla a nedostatečné expozici slunci.

Vitamin B12: Pomáhá udržovat zdravé nervové funkce a energii. Vegetariánky a veganky jsou často vystaveny riziku nedostatku tohoto vitamínu.

Vitamin C: Důležitý pro imunitní systém a zdravou pokožku. Pomáhá také s absorpcí železa.

Železo: Nutné pro transport kyslíku v těle. Ženy v reprodukčním věku mají vyšší riziko nedostatku železa kvůli menstruačnímu cyklu.

vitamin D - potraviny
30-50 let:
hořčík - potraviny

Kyselina listová (folát): Důležitá pro plodnost a prevenci vrozených vad plodu. Může také pomoci snížit riziko srdečních chorob.

Vitamin K: Pro zdravé kosti a srážení krve.

Hořčík: Pomáhá s nervovou funkcí, svalovou funkcí a prevencí osteoporózy.

Kalcium: Důležité pro zdravé kosti a svaly.

50 let a starší:

Vitamin D: Nadále důležitý pro zdravé kosti a prevenci osteoporózy.

Vitamin E: Antioxidant, který pomáhá chránit buňky před poškozením volnými radikály.

Omega-3 mastné kyseliny: Podporují zdravé srdce a mozky a mohou pomoci snížit zánět spojený se stárnutím.

Koenzym Q10: Pomáhá s energií a má antioxidantní vlastnosti.

vitamin E - potraviny

Je důležité si uvědomit, že potřeby jednotlivých žen se mohou lišit v závislosti na jejich životním stylu, stravovacích návycích, zdravotním stavu a genetických faktorech. Doporučuje se suplementaci konzultovat se zdravotníkem nebo odborníkem na výživu, aby se zajistilo, že žena dostává všechny potřebné živiny pro svůj věk a životní situaci.

Jak vybrat ideální doplněk stravy pro ženy?

Při výběru ideálního multivitaminu pro ženy je důležité hledat produkty, které obsahují široké spektrum živin, které jsou důležité pro zdraví a vitalitu ženského těla. Je důležité, aby multivitamin obsahoval všechny složky ve správných dávkách, aby pokryl potřeby ženského těla. Doporučuje se také hledat multivitaminy vyrobené z přírodních a kvalitních surovin, a vyhnout se těm, které obsahují nadměrné množství umělých přísad a konzervačních látek. Ideální multivitamin by měl být také uzpůsoben věku a potřebám konkrétní ženy (viz výše).

Zde jsou klíčové složky, které by měl takový multivitamin obsahovat:
  • Vitaminy skupiny B: Včetně vitaminu B1 (thiamin), B2 (riboflavin), B3 (niacin), B5 (kyselina pantotenová), B6 (pyridoxin), B7 (biotin), B9 (kyselina listová) a B12 (kobalamin). Tyto vitamíny jsou důležité pro energii, nervový systém a metabolismus.
  • Vitamin C: Silný antioxidant, který pomáhá posilovat imunitní systém a podporuje zdravou pokožku.
  • Vitamin D: Důležitý pro zdraví kostí a svalů, stejně jako pro imunitní funkce.
  • Vitamin E: Další antioxidant, který pomáhá chránit buňky před poškozením volnými radikály.
  • Vitamin K: Nezbytný pro srážení krve a zdravé kosti.
  • Železo: Zejména pro ženy v fertilním věku, které mají vyšší riziko nedostatku tohoto minerálu kvůli menstruačnímu cyklu.
  • Hořčík: Podporuje zdravé svaly, nervy a kosti, a pomáhá snižovat stres.
  • Kalcium: Pro zdravé kosti a zuby, stejně jako pro nervovou a svalovou funkci.
  • Zinek: Důležitý pro imunitní funkce, zdravou pokožku a hojení ran.
  • Omega-3 mastné kyseliny: Podporují zdraví srdce, mozku a kloubů.
  • Koenzym Q10: Podporuje energii a má antioxidantní vlastnosti.
  • Lutein a zeaxantin: Pro zdravé oči.

HyPower for her od CAPSLE: Inovativní přírodní doplněk stravy vyvinutý s ohledem na moderní ženu

CAPSLE představují svůj inovativní doplněk stravy pro ženy - HyPower for her, který byl speciálně vyvinut s ohledem na potřeby moderní ženy. Tento doplněk poskytuje široké spektrum živin, které ženy potřebují pro zachování optimálního zdraví a vitality.

Žena s HyPower for her
Složení HyPower for her:

Zde jsou jednotlivé složky HyPower for her a jejich účinky:

Vitamin B1 - Thiamin: Thiamin je důležitý pro metabolismus sacharidů a nervovou funkci.

Vitamin B3 - Niacin: Niacin podporuje zdravou kůži, nervovou funkci a metabolismus.

Vitamín B6 - Pyridoxin: Pyridoxin je důležitý pro metabolismus bílkovin a neurotransmiterů.

Vitamin B5 - Kyselina pantotenová: Kyselina pantotenová je nezbytná pro syntézu hormonů a metabolizaci tuků.

Vitamin B7 - Biotin: Biotin je důležitý pro zdravé vlasy, nehty a kůži.

Vitamin B9 - Kyselina listová: Kyselina listová je nezbytná pro vývoj plodu během těhotenství a podporuje zdravou funkci buněk.

Vitamin B12 - Kyanokobalamin: Kobalamin je důležitý pro tvorbu červených krvinek a zdravý nervový systém.

Vitamin D3: Důležitý pro zdravé kosti, svaly a imunitní systém.

Složení HyPower for her

Ašvaganda: Ašvaganda je další adaptogen, který pomáhá zvládat stres, zlepšuje spánek a podporuje imunitní systém. Withanolidy jsou bioaktivní složky obsažené v ašvagandě, které mají protizánětlivé a protistresové účinky.

Ženšen: Ženšen je další adaptogen, který podporuje energii, vitalitu a imunitní systém. Ginsenoidy jsou aktivní látky obsažené v ženšenu, které mohou pomoci snížit únavu, zlepšit mentální výkon a podporovat fyzickou výdrž.

Rozchodnice růžová: Rozchodnice růžová, známá také jako Rhodiola rosea, je adaptogen, což znamená, že pomáhá tělu přizpůsobit se a zvládat stres. Rosaviny jsou bioaktivní látky v rozchodnici růžové, které pomáhají zlepšit náladu, zvýšit energetickou úroveň a snížit únavu.

Hořčík: Hořčík je důležitý pro zdravé svaly, nervy a kosti. Také podporuje zdravou funkci srdce a snižuje stres.

Maca: Maca je superpotravina, která podporuje hormonální rovnováhu, energii a vitalitu. Má také afrodiziakální účinky a může pomoci zlepšit libido.

Astaxanthin: Astaxanthin je silný antioxidant, který pomáhá chránit buňky před oxidativním stresem a poškozením způsobeným UV zářením. Také podporuje zdravou pokožku a oči.

Zinek: Zinek je důležitý pro zdravou imunitu, reprodukční zdraví a zdravou pokožku. Pomáhá také s hojením ran a podporuje zdravé nervové funkce.

Měď: Měď je důležitá pro tvorbu kolagenu, zdravou kostní tkáň a energii. Také podporuje zdravou funkci nervového systému.

Selen: Selen je antioxidant, který chrání buňky před poškozením volnými radikály. Podporuje také zdravou štítnou žlázu a imunitní systém.

Šafrán: Šafrán je známý pro své antidepresivní účinky a schopnost zlepšit náladu. Safranal, který se nachází ve šafránu, má protizánětlivé vlastnosti a může pomoci snížit úzkost a depresi. Více o účincích šafránu se dočtete v našem článku Šafrán: Účinky, použití a lahodná chuť zlatého koření.

Účinky HyPower for her:

Anti-aging: Pomáhá zpomalit známky stárnutí pokožky.

Krása zevnitř i z venku: Pro zdravé vlasy, nehty a zářící pokožku.

Zdravá sexualita: Posiluje ženské libido.

Zvýšená imunita: Přirozená obrana proti nemocem.

Podpora regenerace: Pomáhá tělu se rychleji obnovit po náročných dnech.

Fyzické a psychické zdraví: Pro celkovou pohodu a duševní klid.

Zdraví ženských orgánů a podpora hormonálního komfortu.

Síla a vytrvalost: Pro podporu fyzického výkonu a odolnosti.

Energie a vitalita: Poskytuje každodenní energii a životní sílu.

Ochrana před UV zářením: Podporuje přirozenou obranyschopnost pokožky vůči slunečnímu záření.

HyPower for her od CAPSLE je tedy komplexní doplněk stravy, který pomáhá ženám dosáhnout optimálního zdraví a vitality ve všech oblastech života.

Závěr

V dnešním světě, kde ženy čelí různým výzvám a nárokům, je důležité, aby pečovaly o své zdraví a vitalitu. Správná výživa a životní styl hrají klíčovou roli, ale mnohdy není možné získat všechny potřebné živiny pouze ze stravy. Zde přichází vhod kvalitní doplněk stravy jako je náš HyPower for her.

Tento inovativní přírodní doplněk stravy byl vyvinut s ohledem na potřeby moderní ženy v každém věku. Jeho složení zahrnuje široké spektrum živin, včetně adaptogenů, vitamínů, minerálů a antioxidantů, které poskytují komplexní podporu pro zdraví, energii a vitalitu.

Díky kombinaci ingrediencí jako je rozchodnice růžová, ženšen, šafrán, ašvaganda, maca, zinek, selen, vitamíny skupiny B, vitamín D3 a mnoho dalších, HyPower for her nabízí ženám všech věkových kategorií celkovou podporu pro fyzické i duševní zdraví, krásu zevnitř i zvenku a zvýšenou odolnost proti stresu a únavě.

Věnujte se svému zdraví a žijte plnohodnotný a aktivní život s doplňkem stravy HyPower for her od CAPSLE. Buďte nejlepší verzí sebe sama každý den!

Líbil se vám tento příspěvek? Pošlete ho dál...



Přihlášení zavřít