Doprava zdarma nad 1500 Kč + 5% sleva na první nákup pro registrované Zaregistrujte se :) Zasíláme i na SK. 

Vliv kotvičníku na testosteron. Jaké má Tribulus Terrestris vedlejší účinky?

04.12.23 1728x přečteno

Sdílet



Rosltina Kotvičník žlutý květ
Rosltina Kotvičník žlutý květ

Kotvičník zemní, neboli Tribulus terrestris, je bylina, která je díky svým účinkům často užívána v lékařství nebo v doplňcích stravy pro sportovce.

Účinky kotvičníku:

  • Působí pozitivně při snížení krevního tlaku a zlepšení činnosti srdce.
  • Pomáhá zlepšovat erekci, snížit bolest a záněty.
  • Podle studií kotvičník mužům po 40 roku zvyšuje podíl testosteronu až o 30%.
  • Pomáhá proti erektilní dysfunkci či neplodnosti a může efektivně zvýšit libido.
  • Má pozitivní vliv na sportovní výkony a proto je oblíbený hlavně mezi sportovci a lidmi, kteří se věnují kulturistice.
  • V minulosti byl kotvičník zemní známý také jako přírodní afrodiziakum, které přispívá k normální funkci pohlavních orgánů a pomáhá regulovat hormonální aktivitu.

Tribulus Terrestris a jeho vliv na hladinu testosteronu v těle

Mnoho moderních populárních doplňků stravy pochází z rostlin, které se léčebně využívaly již od starověku. Jednou z těchto rostlin je Tribulus Terrestris, o kterém je známo, že má řadu zdravotních výhod, včetně snížení hladiny cukru v krvi a cholesterolu, ovlivňování hladin hormonů a zvýšení sexuálních funkcí a libida. Udržuje zdravé pohlavní orgány, fyziologickou hormonální aktivitu, a svalový tonus. Stejně tak podporuje kardiovaskulární i imunitní systém.

Oblíbené jsou doplňky s kotvičníkem především u sportovců, kterým pomáhá s tvorbou svalové hmoty, rychlejší regenerací po tréninku, a s celkovou fyzickou výdrží. Mezi lidmi si ale získal i jinou pověst, a to “životabudiče” nebo “přírodní viagry”. 

Možné vedlejší účinky a rizika užívání kotvičníku zemního

Při užívání doplňků obsahujících kotvičník zemní (Tribulus terrestris) je důležité být si vědom i možných vedlejších účinků. U některých jedinců se mohou objevit zažívací potíže, jako jsou žaludeční nevolnost nebo průjem. Dalším možným rizikem je alergická reakce, která se může projevit vyrážkou, svěděním nebo dýchacími obtížemi. 

Vysoké dávky mohou způsobit hormonální nerovnováhu, což může vést ke zdravotním problémům, jako jsou změny nálad nebo nepravidelná menstruace u žen. Je tedy důležité konzultovat užívání těchto doplňků s lékařem, zvláště pokud máte již existující zdravotní potíže nebo užíváte jiné léky.

Strategie, o kterých jsme hovořili v tomto článku, nejsou schváleny FDA k prevenci, léčbě, zmírnění nebo vyléčení nízké nebo vysoké hladiny testosteronu, ale byly užitečné pro mnoho jedinců, kteří chtějí zlepšit své sexuální a hormonální zdraví.
 

Doplňky stravy na vyrovnání hladiny hormonů

Vyhledejte doplňky stravy na čistě přírodní bázi. My jsme hledali doplňek, který na trhu neměl obdoby, ale takový jsme nenašli, tak jsme vyvinuli vlastní produkt.

Líbil se vám tento příspěvek? Pošlete ho dál...



Přihlášení zavřít